Skjøt raketter mot ambassaden

Anti-Israel demonstrasjon i Oslo endte med bråk.

Skjøt raketter mot ambassaden
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere hundre demonstranter samlet seg foran Stortinget klokken 17 i ettermiddag for å demonstrere mot Israels angrep på Gaza.

Da demonstrasjonen endte ved Israels ambassade ble det kaos ifølge Dagbladet.nos reporter på stedet.

Demonstrantene begynte å rive ned gjerder ved ambassaden. I tillegg ble det skutt raketter mot ambassadebygget. Politiet svarer med tåregass.

Ved 18-tiden hadde demonstrantene spredd seg og det står nå 10-15 personer foran ambassaden og kaster stein.

FUP, Rødt, Oslo SV, RU, SU, Blitz, Norsk Folkehjelp er blant dem som deltar på demonstrasjonen.

Til den ganske ungdommelige forsamlingen på Eidsvolls plass foran Stortinget, anført av blitzere og Rød Ungdom, sa SVs stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen at Israel har ansvaret for utviklingen i Gaza og de øvrige palestinske områdene, skriver NTB.

Det er ikke bare terrorister som får bomber i hodet fra israelske jagerfly, men også sivile når ett av de mest folketette områdene i verden utsettes for israelske krigshandlinger, påpekte SV-representanten. — Dette handler ikke om Hamas, men om Israel som tar seg til rette med krig og trakassering av palestinere. Alle som ønsker Israel en fredelig framtid, må protestere mot Israels framferd, sa Thorkildsen, ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.