Hvilken romantisk komedie er best?

I jula kan en knapt ta en zapperunde uten å dumpe innom en romantisk komedie.

Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sukkersøte historier der han møter henne synes å være det som skal til for å lenke oss til TV-skjermen mørke romjulskvelder.

«Bridget Jones' Dagbok», «Notting Hill», «Mitt store fete greske bryllup», «Runaway Bride» og «Serendipity» er bare noen av de klassiske romantiske komediene som har gått på norske TV-kanaler de siste kveldene.- Til knekk og brente mandler hører tydeligvis sukkersøte filmer, konstaterer NRKs filmguru Pål Bang-Hansen.

- I gamle dager skulle det være «Tante Pose» 1. juledag, så dette er knapt noe nytt. Hensikten er at vi skal kose oss ihjel i jula, tror 71-åringen som har gitt nordmenn råd om hvilke filmer de bør se helt siden sekstitallet.

Han kan ikke fordra de typiske, amerikanske romantiske komediene. Faktisk synes han at selveste «Pretty Woman», den moderne romantiske komediens mor, er en av de verste. Filmen handler om en prostituert kvinne (Julia Roberts) som utvikler et forhold til en rik forretningsmann (Richard Gere).

- I disse dager, hvor nigerianske kvinner går gatelangs i Oslo for å livnære en fattig familie hjemme, og vi ser vi har problemer med trafficking, er «Pretty Woman» noe av det aller mest virkelighetsfjerne. Jeg kan like komedier, jeg - «Singing in the Rain» er favoritten - men de bør ha noe med virkeligheten å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.