Vantina (22) tatt til inntekt for «antihvitt rasehat».

(Dagbladet.no): - Det er helt forferdelig å bli tatt for å fremme rasehat, sier Vantina Nina Andreassen (22).
SKAL FJERNES: Vigridleder Tore Tvedt har lovet å fjerne omtalen av, og lenken til, Vantinas serie. Bildet Vigrid har brukt, er ikke fra Vantinas serie.

SKAL FJERNES: Vigridleder Tore Tvedt har lovet å fjerne omtalen av, og lenken til, Vantinas serie. Bildet Vigrid har brukt, er ikke fra Vantinas serie.
Faksimile: VigridVantina tegner og skriver serien om blondinen Veslemøy. Serien har blitt forhåndsomtalt på Side 2 med tittelen «Til kamp for blondinene», noe som vakte så positive reaksjoner hos den nynazistiske grupperingen Vigrid at de omtalte saken på organisasjonens hjemmesider. 


- Kan ikke tolkes slik
Under tittelen «Vantina til kamp mot antihvitt rasehat» på organisasjonens hjemmeside, forfekter Vigrid jødehat og sterkt rasistiske holdninger.

- Det var venninna mi som oppdaget det helt tilfeldig, og ga beskjed til meg i dag. Tegneserien min er alt annet enn rasistisk. Jeg føler at jeg har blitt misbrukt av Vigrid, sier Vantina til Dagbladet.no.

- Jeg åpen for at serien kan tolkes, men ikke den veien. Det fremmer ikke rasehat på noen måte. Dersom den fremmer hat, så er det hat mot fordommer og rasisme, sier 22-åringen, som vurderer å anmelde forholdet.


Nynazistiske vitser
- Også på Side2 har jeg fått kommentarer fra en som bruker nicket Jon-Erik K. og som ser ut til å være en Vigridtilhenger. Jeg ba først Side2 slette den ene, men like etter kom det en ny kommentar der han ønsket meg lykke til i kampen mot «ren rasisme og diskriminering mot blondiner og hvite generelt også», sier Vantina.

- Han har også lenket til en nynazistisk vitseside. Det er fryktelig å bli assosiert med den slags, legger hun til.


Lover å fjerne omtalen
Vigrids grunnlegger Tore Tvedt, som også er ansvarlig for nettsiden, skryter til Dagbladet.no av Vantinas tegneserie.

- Skjønner du at hun reagerer på å bli tatt til inntekt for rasehat?

- Jeg er den første som skjønner at hun reagerer. Jeg har lært meg hvordan samfunnet fungerer. Folk er blitt hjernevasket til selvutslettelse, sier Tvedt.

Vigridlederen lover imidlertid å fjerne omtalen fra hjemmesiden i løpet av natten.
 

Bildeserier


Warning: main(/www/dagbladet/www.kjendis.no/inc2/arkiv/bildeserie.html): failed to open stream: No such file or directory in /www/dagbladet/bulldog/maler/db3.artikkel.php on line 837

Fatal error: main(): Failed opening required '/www/dagbladet/www.kjendis.no/inc2/arkiv/bildeserie.html' (include_path='.:/local/lib/php:/www/dagbladet/pear/lib') in /www/dagbladet/bulldog/maler/db3.artikkel.php on line 837