I kveld varmer Siri Nilsen (23) opp for pappa Lillebjørn (57), til tross for at han har oppfordret henne til å vurdere andre yrker enn musiker

- Jeg har prøvd å fortelle begge døtrene mine at det finnes andre fornuftige ting å gjøre. Du kan bli feier eller lege, du trenger ikke stå på en scene. Men de har altså valgt å ikke høre på far, sier Lillebjørn Nilsen til Dagbladet.
MED PAPPA PÅ JOBB: Lillebjørn og Siri Nilsen på Bislet stadion som oppvarmingsband for Leonard Cohen tidligere i sommer.

MED PAPPA PÅ JOBB: Lillebjørn og Siri Nilsen på Bislet stadion som oppvarmingsband for Leonard Cohen tidligere i sommer.
FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADETI dag holder han sin årlige sommerkonsert for 11. år på rad. I år, som i fjor, skal datteren Siri Nilsen varme opp publikummet på Rockefeller i Oslo. Og hun tror årets konsert blir en triveligere opplevelse enn fjoråret.

- I fjor var jeg kjempenervøs, men nå er jeg mye roligere, så jeg gleder meg. Og så er det hyggelig å kunne gjøre dette med pappa, sier Siri, som stiller med eget band og egne låter.

Ikke tyggegummipop
Lillebjørn forteller at han har vært bevisst på at barna skal finne sin egen vei, og ikke bare være «fars barn», som han kaller det.

- Det har vært sider ved artistlivet vi har forsøkt å skåne Siri fra, sier han og får bekreftende nikk fra datteren.

- Jeg husker at jeg i 13-årsalderen hadde kjempelyst til å bli sånn tyggegummipopstjerne. Da satte mor og far foten ned. Og jeg ble kjempesint der og da, men nå er jeg veldig glad for at jeg fikk tid til å finne ut hva slags musikk jeg ville drive med, sier hun.

Kunne ikke alle sangene
Men selv om Lillebjørn er en erfaren musiker, med lang fartstid i norsk musikkbransje, har det ikke vært mye utveksling av råd mellom far og datter. Ikke fordi de ikke vil, men fordi Lillebjørn hele tida har skilt mellom papparolle og jobb.

- Jeg tok ikke med meg barna på konsertturneene mine. Men det som var fint var at når jeg var ferdig med turneen, kunne jeg sette av tid til å bare være med barna, sier Lillebjørn.

At skillet mellom rollene var nokså vanntett kan Siri skrive under på. Hun innrømmer at hun ikke kan alle sangene til faren, og at hun ikke hadde noe forhold til at det var hennes far hennes som fikk folk til å synge «Tanta til Beate» og «Stilleste gutt på sovesal 1».

- Det hendte jo at døtrene mine kom hjem fra skolen og ville synge en ny sang de hadde lært. Da hadde ikke jeg hjerte til å fortelle dem at det var jeg som hadde skrevet den, forteller Lillebjørn.

Blir ikke lei
Men om ikke døtrene hans kunne alle sangene er det liten tvil om at Lillebjørns sanger fortsatt fenger konsertpublikummet. Sommerkonsertene på Rockefeller pleier å være utsolgt, til tross for at det er 15 år siden han ga ut ei plate med nye sanger. Men han bedyrer at han ikke er lei av å synge de samme sangene om og om igjen.

- Det blir jo ikke det samme, fordi det er forskjellige konserter. Vi spiller ikke plater, det er levende musikk, og da skjer det noe nytt hver gang, sier Lillebjørn. Han utelukker ikke at han tar datteren med på et par sanger under sin egen konsert også.

- Man vet aldri hva pappa finner på når han har konsert, så jeg har på en måte sluttet å bli overrasket, sier Siri Nilsen.
 

Bildeserier


Warning: main(/www/dagbladet/www.kjendis.no/inc2/arkiv/bildeserie.html): failed to open stream: No such file or directory in /www/dagbladet/bulldog/maler/db3.artikkel.php on line 837

Fatal error: main(): Failed opening required '/www/dagbladet/www.kjendis.no/inc2/arkiv/bildeserie.html' (include_path='.:/local/lib/php:/www/dagbladet/pear/lib') in /www/dagbladet/bulldog/maler/db3.artikkel.php on line 837