Makkeren til Tande-P har ikke tro på noe comeback.

OG SLIK SER HAN UT I DAG: Ikke så vanskelig å kjenne igjen programlederen fra NRK.

OG SLIK SER HAN UT I DAG: Ikke så vanskelig å kjenne igjen programlederen fra NRK.
Foto: Marte Sørensen

«Husker du?» er en serie artikler på Dagbladet.no om en gang kjente fjes som har forsvunnet fra mediebildet. Lurer du på hvor en person har blitt av? Diskuter nederst på siden, eller send mail til [email protected].

SUKSESS: Tre av de ti mest sette programmene gjennom tidene i Norge sto disse to for.

SUKSESS: Tre av de ti mest sette programmene gjennom tidene i Norge sto disse to for.
Foto: Scanpix

Emneord

(Dagbladet.no): Martin Sørensen og Alf Tande-Petersen ledet norske tv-seere gjennom underholdningsprogrammet Tande-På programmet hver lørdagskveld på NRK høsten 1992.

I 2005 var programmet det 5. mest sette på norsk tv gjennom tidene, ifølge NRK.no. Bare åtte TV-sendinger har samlet over to millioner nordmenn. To utgaver av seersuksessen «Tande-På programmet» fra 1992 har kommet seg med på denne celebre lista.

- Jeg var ti-elleve år da jeg etter en audition fikk lov til å jobbe som programleder på NRK, forteller Martin selv.

Fra skolegutt til kjendis
Martin gikk på teaterskole og gikk plutselig fra å være en vanlig skolegutt til å bli nasjonalkjendis i lørdagsunderholdningen til NRK. Til tross for sin unge alder fikk han kjærlighetsbrev i posten. Men han var altså singel.

- Ellers var det mye respons fra både voksne og barn, det var jo et familieprogram. Vi sendte ut autografer husker jeg.

Som ti-åring hadde han ingen begrep om hvordan det var bak kamera og brukte heller ikke energi på å være nervøs før sending. Han ble godt kjent av det norske folk og sørget for lørdagsunderholdningen sammen med Tande-P i to sesonger, høsten 1992 og våren 1993.

- Vi hadde gjester, musikk, konkurranse og Guiness rekordbok-forsøk fra forskjellige steder i landet, mimrer Martin. Han husker spesielt besøket av Ferrari-gutten som var grådig god på bilnavn.

- Det var en klassiker.

Ut av landet
Et par år etter programlederjobben flyttet Martin og familien til Kina. Der bodde de i fire år, til Martin var 17.

- I Norge fikk jeg alltid høre «er ikke du Martin fra tv?», men i Kina var det naturligvis ingen som kjente meg igjen. I dag hender det at folk lurer på om ikke vi har møttes før noe sted, men så er det bare fordi de så meg på tv på begynnelsen av nittitallet.

Til tross for tett samarbeid har ikke Martin særlig kontakt med Alf Tande-Petersen i dag, men det er tross alt 15 år siden de jobbet sammen. Nå er Martin 26 år. Han regner på det og finner ut at av de siste femten årene har han bodd i utlandet i ti av dem.

- Jeg flyttet til Canada for å studere, og nå har jeg bodd i Beijing i Kina i ett år, forteller Martin, som påstar at han, til tross for til sammen fem år i Kina, ikke snakker flytende kinesisk.

Fra Tande-P til ABB 
Martin jobber som global finance trainee, med økonomi og finans for ABB på deres kinesiske hovedkontor. Etter å ha tilbragt ungdomstida i Kina har han mye venner der og hadde lyst til å flytte tilbake.

- Jeg valgte dette yrket for å kunne jobbe i forskjellige land og å få reise, sier Martin som er ugift og barnløs, med planer om å forbli det en stund til.

Har du planer om å komme tilbake til skjermen?

- Nei, jeg har ingen taktikk for noe comeback. Jeg har nok ikke noe grunnlag for å ta en programlederjobb i dag, sier Martin.

Les også:
Stella Getz: - Det var deilig å bli voksen
Hva gjør lille Sigurd Drakedreper i dag?

 

Bildeserier


Warning: main(/www/dagbladet/www.kjendis.no/inc2/arkiv/bildeserie.html): failed to open stream: No such file or directory in /www/dagbladet/bulldog/maler/db3.artikkel.php on line 837

Fatal error: main(): Failed opening required '/www/dagbladet/www.kjendis.no/inc2/arkiv/bildeserie.html' (include_path='.:/local/lib/php:/www/dagbladet/pear/lib') in /www/dagbladet/bulldog/maler/db3.artikkel.php on line 837