Husker du Stella Getz? Hun ville aldri turt å stå på en scene foran 10 000 i dag.

«Husker du?» er en serie artikler på Dagbladet.no hvor en gang kjente fjes som har forsvunnet fra pressen, på ny blir sporet opp. Lurer du på hvor en person har blitt av? Send mail til [email protected]
VOKSEN: I dag er Stella Getz journalist, og hun vil nå satse 100 prosent på journalistkarrieren.

VOKSEN: I dag er Stella Getz journalist, og hun vil nå satse 100 prosent på journalistkarrieren.
Foto: Bergens Tidende

FAKTA

Hvor ble de av? Les også:
Hva gjør lille Sigurd Drakedreper i dag?


(Dagbladet.no): Med et brak kom hun inn i norske medier. Hun var bare 17 år gammel da hun slo gjennom med låta «Friends» i 1993. Pressen beskrev henne som Norges nye pop-håp.

Stella Getz toppet mediehysteriet da hun i 1995 forlovet seg med Espen Lind, som den gang kalte seg Sway. Kanskje like interessant var det da forlovelsen ble brutt etter bare få måneder.

Og like plutselig som hun kom inn i rampelyset, forsvant hun. Hvor ble hun av?

Se musikkvideo av «Friends» på Youtube.


Journalisten Stella
- Jeg tok et valg. Jeg har alltid hatt lyst til å studere journalistikk, og så var jeg så heldig å komme inn på journalistikkstudiet i Bergen. Nå har jeg akkurat fullført bachelorgraden, forteller Stella Getz til Dagbladet.no.

I dag er hun 31 år gammel, og har fått sommervikariat i Bergens Tidende.

Etter musikkarrieren jobbet hun flere år som frilanser før hun fullførte videregående i voksen alder. Det ble det nemlig aldri tid til under perioden som popartist.

- Jeg har hele tiden sett opp til venninnene mine som har studert, og har hatt lyst til å gjøre det samme. Nå er jeg veldig glad for det valget jeg tok.


På scenen foran 10 000
Getz sier hun tenker på tiden som popartist som en hyggelig erfaring hun kan ha med seg videre.

- Jeg husker første gang jeg sto på scenen foran 10 000 mennesker. Det var litt spesielt. Jeg ville aldri turt å gjøre det samme i dag. Den gang ble jeg bare kastet ut i det, og aner egentlig ikke hvordan jeg turte. Kanskje har det noe med alder og evnen til å reflektere over ting å gjøre.

Hun forteller at hun elsket å opptre og skrive tekster, og tror at «Friends» slo an fordi den hadde et fengende refreng og var godt produsert.

- Låta var jo «catchy», og den var annerledes enn mye annet som kom ut på den tida. Men jeg vet ikke om det ville fungert like bra i dag. Det var en helt annen tid, sier Getz.


- Stella? Stella Getz
Fortsatt får den nyutdannede journalisten kommentarer fra folk som husker tiden hennes i rampelyset.

- Men folk kjenner meg stort sett ikke igjen før jeg sier navnet mitt. Hvis jeg sier «Stella», så sier de «åh, Stella Getz»?

Hun ser ikke på seg selv som kjendis i dag, og sier hun heller ikke gjorde det den gang journalistene elsket å gi henne spalteplass.

- Hvis jeg hadde gjort det, ville jeg ha håndtert en del situasjoner annerledes.
Man må være forsiktige med å la seg definere av media, sier hun.


- Angrer ikke
Til tross for stjernestatus, sceneopptredener og turneer i utlandet, savner ikke 31-åringen tiden som popartist.

- Jeg har funnet roen og har det bedre nå enn noen gang, sier Getz.

Hun vil nå satse 100 prosent på en journalistkarriere, da hun ser på det som et privilegium å få gjennomslag for egne ideer og møte på folk og miljøer hun aldri ellers ville møtt.

- Jeg ville ikke nødvendigvis gjort de samme tingene igjen, men jeg angrer ikke.
Mange er forvirret gjennom tenårene og det å vokse opp i medienes søkelys trenger ikke å være like sunt for alle. Det var utrolig deilig å bli voksen, sier hun.
 

Bildeserier


Warning: main(/www/dagbladet/www.kjendis.no/inc2/arkiv/bildeserie.html): failed to open stream: No such file or directory in /www/dagbladet/bulldog/maler/db3.artikkel.php on line 837

Fatal error: main(): Failed opening required '/www/dagbladet/www.kjendis.no/inc2/arkiv/bildeserie.html' (include_path='.:/local/lib/php:/www/dagbladet/pear/lib') in /www/dagbladet/bulldog/maler/db3.artikkel.php on line 837