Marianne Aulie kler seg naken igjen, og angriper samtidig andre kunstnere som har gjort det samme.

RIR IGJEN: Marianne Aulie poserer for FHMs fotograf. Og skulle det være noen tvil, skjer det hele på et tak i New York.

RIR IGJEN: Marianne Aulie poserer for FHMs fotograf. Og skulle det være noen tvil, skjer det hele på et tak i New York.
Foto: FHM/EDUARDO CORTES

(Dagbladet.no): På forsida av herrebladet FHMs siste utgave poserer Marianne Aulie naken, med påskriften «Kunstspesial».

- Jeg begynte som modell allerede som 19-åring, og har flyttet grensene siden den gang. Nå er jeg mer komfortabel med å være avkledd foran kamera. Når det er sagt, har jeg ikke det store behovet for å sprike med beina foran en linse. Jeg tviler på at verden ville hatt glede av det, forteller hun til FHM.

I intervjuet kaller hun blant annet Norge «en kommuniststat», de som hisser seg opp over henne får påskriften «A4-folk», mens hun innrømmer at hun er «ganske direkte» i sin kommunikasjon.

Etter sommerens rumpeannonser i Aftenposten, nakenkroppsmalingen på «God kveld, Norge», og nå dette, har vel knapt noen kunnet unngå å få med seg i hvert fall deler av Aulies kropp. Noen har også sett bildene hun maler - blant annet fargerike, figurative bilder av klovner.

Men Aulie føler seg misforstått som kunstner.

Hun blir provosert av at den kunstneriske verdien i hennes egne nakenstunt betviles mens for eksempel Margreth Olins film «Kroppen min» ble sett på som kunst. I filmen viste Olin fram deler av kroppen sin mens hun fortalte om sitt eget forhold til akkurat den delen - og hele kroppen - nå og mens hun vokste opp.

- Hvis man viser fram kroppen mens man fortsatt er ung, hvis det blir for estetisk, da er det liksom ikke kunst. Den tankegangen provoserer meg, sier Marianne Aulie til VG.

Men for ordens skyld: Aulie er nå 35. Olin var 32 da hun lagde «Kroppen min».

EN AULIE I SOLNEDGANG: - Jeg må innrømme at jeg stusser når jeg ser eldre kvinner som har gått mye lengre enn meg på forskjellige områder - uten at det har blitt noe oppstuss i det hele tatt. Det er først når man blir over 40 at det er lov. Det provoserer meg noe voldsomt, sier Aulie til FHM om å kle seg naken.

EN AULIE I SOLNEDGANG: - Jeg må innrømme at jeg stusser når jeg ser eldre kvinner som har gått mye lengre enn meg på forskjellige områder - uten at det har blitt noe oppstuss i det hele tatt. Det er først når man blir over 40 at det er lov. Det provoserer meg noe voldsomt, sier Aulie til FHM om å kle seg naken.
Foto: FHM/EDUARDO CORTES

 

Bildeserier


Warning: main(/www/dagbladet/www.kjendis.no/inc2/arkiv/bildeserie.html): failed to open stream: No such file or directory in /www/dagbladet/bulldog/maler/db3.artikkel.php on line 837

Fatal error: main(): Failed opening required '/www/dagbladet/www.kjendis.no/inc2/arkiv/bildeserie.html' (include_path='.:/local/lib/php:/www/dagbladet/pear/lib') in /www/dagbladet/bulldog/maler/db3.artikkel.php on line 837