Justisminister Knut Storberget deltok på seminar om vold mot homofile da forsamlingen ble angrepet av homohetsere. - Veldig utrivelig, sier han.

HOMOMINISTER: Knut Storberget hadde akkurat blitt utnevnt til homominister av Arbeiderpartiets homonettverk da forsamlingen ble angrepet.

HOMOMINISTER: Knut Storberget hadde akkurat blitt utnevnt til homominister av Arbeiderpartiets homonettverk da forsamlingen ble angrepet.
Foto: SCANPIX

(Dagbladet.no): Ironien var fullkommen utenfor Homohuset i Oslo i går. Seminaret om vold mot homofile var akkurat avsluttet, og deltakerne var gått ut på gaten, da en svart varebil kom kjørende.

Rett utenfor homohuset - for anledningen pyntet med et stort regnbueflagg, symbolet på homofil stolthet - bremset bilen opp og det ene vinduet ble rullet ned. Ut av vinduet kastes det en halvliters colaflaske full av vann.

- Flasken ble kastet inn i folkemengden og det ble ropt ukvemsord. Den sneiet skulderen min og jeg ble våt av vannspruten. Ingenting alvorlig, men ironisk når vi akkurat har sittet i et møte og diskutert det faktum at selv i Norge opplever homofile far tid til annen vold, diskriminering og ubehageligheter på grunn av sin legning, sier Bård Nylund, som jobber i helseutvalget for homofile og lesbiske og var tilstede på seminaret i går.


Motivert av homohat

Dagbladet.no har snakket med flere av de som var tilstede, og samtlige opplevde flaskekastingen som motivert av homohat. Justisminister Knut Storberget var i ferd med å bli fotografert av homomagasinet Blikk og hadde ryggen til da hendelsen skjedde.

- Veldig utrivelig. Det er jo nettopp dette vi prøver å bekjempe, er Storbergets kommentar.

Det var Arbeiderpartiets homonettverk som arrangerte seminaret om hatvold i forbindelse med festivalen Skeive Dager, som startet forrige fredag og avsluttes med den store gateparaden i Oslo sentrum lørdag. Nettverket hadde akkurat utvevnt Knut Storberget til «homominister» for å ha trukket parallellen mellom hatkriminalitet og et diskriminerende lovverk.Reaksjon på regnbueflagget
- Selv om vi skal være forsiktige med å si at alt som hender oss er motivert av homohets, er det vanskelig å forstå at noe annet skulle ligge bak denne hendelsen, sier Nylund.

Per Avseth i homonettverket var også tilstede, og fikk deler av inneholdet i flaska i nakken.

- Jeg oppfattet dette som en spontan reaksjon på regnbueflagget og folkemengden som sto der. Hadde det vært en glassflaske eller en flaske med skadelig innhold, hadde forholdet naturligvis blitt politianmeldt. Nå synes jeg mest synd på vegne av de som gjør slikt. Det viser hva slags holdninger som finnes der ute, sier han.

Minutter før flaskekastingen sa justisministeren i sitt innlegg at hatvold mot homofile skal være skjerpende i en straffesak i retten, skriver nettstedet Gaysir. 

 

Bildeserier


Warning: main(/www/dagbladet/www.kjendis.no/inc2/arkiv/bildeserie.html): failed to open stream: No such file or directory in /www/dagbladet/bulldog/maler/db3.artikkel.php on line 837

Fatal error: main(): Failed opening required '/www/dagbladet/www.kjendis.no/inc2/arkiv/bildeserie.html' (include_path='.:/local/lib/php:/www/dagbladet/pear/lib') in /www/dagbladet/bulldog/maler/db3.artikkel.php on line 837