Norske Pernille pryder svenskenes nye motekampanje.

HOS SÖTA BROR: Norske Pernille Holmboe er hyret inn som den den svenske kleskjeden Gina Tricots «våpen» i motekrigen. I dag tar de opp kampen mot H&M og Cubus i Norge.

HOS SÖTA BROR: Norske Pernille Holmboe er hyret inn som den den svenske kleskjeden Gina Tricots «våpen» i motekrigen. I dag tar de opp kampen mot H&M og Cubus i Norge.
Foto: www.ginatricot.com

(Dagbladet.no): Svenskene er klar for nok en motesatsing i Norge.

I dag åpner kleskjeden Gina Tricot dørene til sitt 1000 kvadratmeters lokale i Oslo. Det er bare den første av mellom syv og ti butikker den svenske motekjeden har planlagt i Norge i løpet av året.


Norske Pernille
Til å fronte kampanjen har den svenske kleskjeden brukt den norske modellen Pernille Holmboe (29). De siste dagene har Oslo-borgere sett ansiktet hennes på plakater over hele byen, mens den samme jenta lenge har prydet kampanjen i Sverige.

- Jeg har en skandinavisk kontrakt med Gina Tricot og jobber fra London, forteller Pernille i en epost til Dagbladet.no.

Hun er opprinnelig fra Bærum utenfor Oslo, men har nå bodd i utlandet i flere år.

- Jeg begynte som modell da jeg var tenåring. Først i Milano og i Paris og deretter dro jeg til New York. I dag bor jeg i London, forteller hun.


Kamp mot H&M
I dag kommer Pernille til Norge for å være med på åpningen av den nye svenske motekjeden.

Ifølge pr-ansvarlig i Norge, Annette Bull, har Gina Tricot som mål å ta opp konkurransen mot H&M og den norske Varner-gruppen (Står blant annet bak Bik Bok og Cubus, red.anm).

Oslo er første by ut, men både Bergen, Stavanger og Trondheim følger. I Sverige har den ti år gamle kjeden 65 butikker og omsatte i fjor for 700 millioner svenske kroner. Nå regner de med å nå ytterligere høyder ettersom de nye butikkene kommer i gang.

Norge er  ikke eneste landet kleskjeden gjør inntog i. Til høsten står også Finland og Danmark for tur.

Modell Pernille Holmboe mener at kjedens svenske suksess kan gi en pekepinn på hvordan det vil gå for dem også i Norge i konkurransen med H&M og Cubus.

- Om man forutsetter at konkurransen i Sverige er like stor er det ingen tvil om at det er store muligheter for dem også i Norge.

 
BOR I LONDON: Pernille har vært modell siden hun var tenåring. I dag er hun 29 år.

BOR I LONDON: Pernille har vært modell siden hun var tenåring. I dag er hun 29 år.

Bildeserier


Warning: main(/www/dagbladet/www.kjendis.no/inc2/arkiv/bildeserie.html): failed to open stream: No such file or directory in /www/dagbladet/bulldog/maler/db3.artikkel.php on line 837

Fatal error: main(): Failed opening required '/www/dagbladet/www.kjendis.no/inc2/arkiv/bildeserie.html' (include_path='.:/local/lib/php:/www/dagbladet/pear/lib') in /www/dagbladet/bulldog/maler/db3.artikkel.php on line 837