Regisserte med paparazzi-helikoptre over hodet.

(Dagbladet.no): Den norske regissøren Ray Kay, eller Reinert K. Olsen (27), er mannen bak Nick Lacheys nye musikkvideo «What's Left of Me». Videoen hadde premiere i USA 22. april. 


Låta og videoen har fått enorm medieoppmerksomhet i USA, hvor både Lachey og hans ekskone Jessica Simpson er superkjendiser.

- Det var litt kaos under innspillingen, med paparazzier i helikoptre og i buskene rundt settet, sier Olsen til Dagbladet.no på telefon fra Los Angeles.


Kjærlighetssorg
Sangteksten er svært personlig og handler om forholdet til Jessica Simpson som tok slutt. «I've been dying inside, little by little», synger Lachey.

- Han skrev sangen dagen etter han mottok skillsmissepapirene fra Simpson, sier Olsen, men han overlater til Lachey selv å kommentere forholdet til Simpson utover dette.


Klassisk uttrykk
I musikkvideoen spiller MTV-programleder Vanessa Minillo rollen som Lacheys kjæreste. I starten er alt perfekt, både huset, kjæresten og forholdet. Gradvis forsvinner alt, de personlige eiendelene, huset og til slutt kjæresten. I slutten av filmen står Lachey helt alene igjen.

- Filmen er mørkere, og mer klassisk og sofistikert enn filmene jeg har laget tidligere. Jeg føler den har tatt både meg og Nick, som tidligere har hatt et mer popimage, ett skritt videre, sier Ray Kay. 

Både plateselskapet Jive Records og Lachey selv er strålende fornøyd med videoen til «What's Left of Me». Den sportsinteresserte sangeren og tidligere boyband-medlemmet beskriver den som en «Home run».

Ray Kay har tidligere hovedsakelig arbeidet med hip-hop og r&b, og har blant annet laget musikkvideoer for Destiny's Child, Christina Milian, Snoop Dogg, Lil'Kim og Jay-Z. Dessuten er han regissøren bak Black Budderflys «Bad girl» som er soundtracken til filmen «Waist Deep» som har premiere 23. juni.


Realitykommentar
Lachey var gift med Jessica Simpson, og livet deres som nygifte ble sendt som realityserie på MTVs «Newlyweds: Nick & Jessica» i om lag to år.

I løpet av musikkvideoen ser man noen skygger rundt hovedpersonene, og får på ett tidspunkt se at det står et helt realitycrew rundt dem til enhver tid.  

- Videoen er en generell kommentar til hva reality og holliwoodisering gjør med folks liv, sier Olsen.

Ta en titt på musikkvideoen her.
 

Les også